hands-gb30f6b539_1280

Lakáshitel cégeknek 1% kamattal, használt lakás vásárlásra is: Széchenyi Mikrohitel MAX!

Újra elérhető a Széchenyi Mikrohitel!  A tárgyban szereplő cím valós, 1% kamattal vehetsz fel most maximum 50M Ft lakáshitelt, maximum 10 évre, használt vagy új lakásra egyaránt, akár bérbeadási céllal. 

Nagyon nagy várakozás övezte, hogy újra elinduljon a termék, mely nem is okozott csalódást: az előző körhöz hasonlóan most is konkrétan szinte bármelyik kis-, és mikro vállalat, egyéni vállalkozók, sőt, induló cégek is igényelhetik a Széchenyi Mikrohitel MAX konstrukciót.

Fontos azonban, hogy ez egy sprint lesz, ugyanis nagyon rövid igénylési határidőt adtak meg, ami 2022. december 31. Ez a valóságban úgy fog kinézni, hogy kb. november 18-ig kell megtörténnie az ügylet teljes körű KAVOSZ befogadásnak, hogy legkésőbb december első heteiben aláírható legyen a szerződés. Melléfogásra tehát nincs idő, aki lemarad, az kimarad. Ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, akkor kérlek jelezd részemre ide kattintva és indítjuk az előminősítést!

A konstrukció:

 • maximális hitelösszeg: 50.000.000 Ft
 • kamat: 1% + 2,8% kezelési költség
 • maximális futamidő: 10 év
 • szükséges önerő: 30-40% (pótfedezettel csak 10%)
 • határidő: 2022. december 31.
 • mire használható: többek közöttingatlanberuházásra, lakás vásárlásra, telephely, iroda vásárlásra (akár új, akár használt), a megvásárolt lakás bérbe is adható, akár magánszemélyeknek, akár cégeknek
 • kik igényelhetik: kis-, és közép vállalkozások, egyéni vállalkozók, induló vállalkozások is
 • hol igényelhető: pénzintézetnél, nem bankoknál

A fenti összefoglalóból látható, hogy tényleg egy elképesztően jó lehetőségről van szó. Éppen ezért már most óriási az érdeklődés (szinte minden vállalkozó ügyfelem keresi már a megfelelő ingatlant, van olyan, ahol már az értékbecslés megrendelésénél tartunk), a keret pedig véges, tehát érdemes mielőbb lecsapni rá.

Néhány példa, hogy a saját ügyfélkörömben milyen célokra igénylik sokan a konstrukciót:

 • ügyvédek ügyvédi irodát, székhelyet vásárolnak (több ügyfelemmel kiszámoltuk, hogy a havi törlesztő majdnem annyi, vagy még alacsonyabb is lesz, mint a jelenlegi irodabérleti díj, amit fizetnek…)
 • magántanárok oktatási irodát, szintén székhelyet vásárolnak
 • most induló, ingatlan bérbeadás főtevékenységgel rendelkező vállalkozás ezzel fogja megvásárolni első bérbeadandó ingatlanát
 • és még sorolhatnám…

Mivel ez egy vállalati hitel, így az igénylési és bírálati folyamata kicsit eltér a lakossági lakásvásárlási hitelekétől, de mi nagyon sok olyan extra elemet tudunk beépíteni, amivel gyors és gördülékeny lehet az igénylés és pozitív a hitelbírálat. Ilyen például az alapos előminősítés, értékbecslési folyamat megszervezése (akár már az adásvételi szerződés aláírása előtt!), adásvételi szerződés ellenőrzése és persze az ügylet teljeskörű lebonyolítása a folyósításig (sőt, akár még azon túl is). Fontos is a gyorsaság, mert a határidő nagyon közel van, melléfogásra nem nagyon van idő, akinek nem megfelelően zajlik az igénylési folyamat, az lemaradhat erről a lehetőségről.

Ennél a konstrukciónál nagyon fontos az ingatlan oldali előminősítés is, mivel a pénzintézet saját belső fedezetértékelési szabályzata és döntése alapján kerül megállapításra az, hogy az adott ingatlan finanszírozható-e és ha igen, milyen arányban.

Amennyiben számodra/a te cégednek is érdekes lehet ez a lehetőség, akkor kérlek elérhetőségeim egyikén, amelyet ide kattintva érsz el, jelezd és átbeszéljük a részleteket és elindítjuk az előminősítési folyamatot.  Amennyiben neked nincs vállalkozásod, de ismersz olyat, akinek van és hasznos lenne számára ez az infó, nyugodtan küldd tovább neki ezt a cikket. 😊

A Széchenyi Mikrohitel MAX részletes bemutatása

Miért előnyös ez a konstrukció a vállalkozások számára?

A Széchenyi Mikrohitel MAX! kifejezetten mikrovállalkozások számára elérhető, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatásban részesített termék. A konstrukció, amely széles körben felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására, pl. ingatlan vásárlás (akár használt, akár újépítésű), új, használt gépek berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlására, illetve akár a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltására is.  Akár kezdő vállalkozások is igényelhetik.

 Az a vállalkozás részt vehet a Programban, amennyik:

 • magyarországi székhelyű,
 • eredményesen működő mikrovállalkozás,
 • nem lehet olyan lejárt tartozása a vállalkozásnak, amely miatt a KHR-ben negatív információ látható (kivéve, ha a negatív információ a fizetési moratórium alatt álló ügyletekkel kapcsolatos),
 • nem lehet végrehajtás alatt és nincs lejárt köztartozása (kivéve, ha a NAV rendelte el, és rendelkezésre áll részletfizetési megállapodásra vonatkozó határozat),
 • megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek,
 • a vonatkozó Üzletszabályzatban meghatározott kizáró tevékenységet nem folytat.
 • saját tőkéje nem negatív a cégnek, saját tőke érje el a jegyzett tőkét
 • ne legyen negatív információ a cégről (a cégkivonat végén a táblázatban ellenőrizhető)
Széchenyi Mikrohitel MAX
HITELÖSSZEG1 millió-50 millió Ft Az adható hitel összegét úgy kell megállapítani, hogy az igényelt hitel támogatástartalma beleférjen a Vállalkozás adott jogcímű (csekély összegű vagy átmeneti) szabad támogatási keretébe. Egy ügyfél összesen maximum 100 mFt, a kapcsolt és partnervállalkozásaival együtt összesen maximum 150 mFt szerződött hitelösszegű Mikrohitellel rendelkezhet.
FUTAMIDŐmin. 13, max. 120 hónap.
ELVÁRT GAZDÁLKODÓI MÚLTAkár kezdő (egy teljes lezárt évvel nem rendelkező) vállalkozások is finanszírozhatók
EGYSZERI SZERZŐDÉSKÖTÉSI DÍJA szerződött hitelösszeg 1 %-a, de min. 200 ezer Ft
FIZETENDŐ NETTÓ KAMAT/ÉVFIX 1%
NETTÓ KEZELÉSI KÖLTSÉG /ÉVA támogatásnak köszönhetően FIX 2,8%
FINANSZÍROZÁSI CÉLOKAgrár és nem agrár célú beruházási hitelcélok, valamint eredetileg ezen, lentiekben részletezett Mikrohitel keretében is jogosult hitelcélok finanszírozására nyújtott piaci árazású korábbi beruházási hitelek kiváltása. Ingatlan: üzlethelyiség, telephely, iroda, egyéb, kizárólag a vállalkozás működésével összefüggésben felmerülő ingatlan vásárlás, fejlesztés, akár bérbeadási célra. Új, vagy használt személy-, kis-és nagyhaszongépjárművek (vontatmányaik) beszerzése, Egyéb tárgyi eszköz: bármely típusú erőgép, építőgép, munkagép, speciális mezőgazdasági berendezés, feldolgozó gépsor, gép, berendezés, egyéb a vállalkozás működésében összefüggésben felmerülő eszköz beszerzés, Immateriális javak beszerzése, Hitelkiváltás (igazolni szükséges a korábbi kiváltandó hitel – fentiekben felsorolt hitelcéloknak is megfelelő – beruházás hitelcélját), Szabad felhasználású forgóeszközhitel, mely a hitel max. 20 %-ig terjedhet A közúti kereskedelmi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében végző vállalkozások számára a teherszállító járművek megvásárlása csak átmeneti jogcímű támogatást tartalmazó Konstrukció keretében lehetséges. (Csekély összegű Konstrukció esetén ezen cél nem finanszírozható.)

A részletes mindenkori hatályos termékfeltételeket a Széchenyi Mikrohitel konstrukció Üzletszabályzata tartalmazza.

Amennyiben érdekes lehet számodra/céged, vállalkozásod számára is ez a lehetőség, kérlek, hogy elérhetőségemen mielőbb jelezd felém ide kattintva és egyeztetünk a továbbiakról. Amennyiben neked nincs vállalkozásod, de ismersz olyat, akinek van és hasznos lenne számára ez az infó, nyugodtan küldd tovább neki ezt a bejegyzést. 😊

Üdvözlettel,

Hajni

Tags: No tags

Comments are closed.